2010. októbere után az új városvezetés és a képviselő-testület elszánt és elkötelezett volt a város fejlődésében. Szigorú, következetes, nem pazarló gazdasági politikájuknak, és Magyarország Kormányának köszönhetően a rájuk hagyott nehéz pénzügyi helyzetből kijutva 2012. nyár elején megindult a fejlődés, az Általános Iskola évek óta húzódó, már-már veszni látszó, végül sikeres teljes felújításával.

A következő években pályázati támogatásból megépült az új Művelődési Ház, felújították a régi napközi épületét, amely külső hőszigetelést, új tetőt és új nyílászárókat kapott. Megújult az ebédlő, kiszolgálókonyha és raktárhelyiségek létesültek. Az épületben helyet kapott a Családsegítő Szolgálat is, melynek munkatársai szép, rendezett környezetben végezhetik munkájukat.

Mindemellett megvalósult az óvoda, az ifjúsági ház külső hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje, felújították a Római Katolikus Templomot, a hozzá tartozó templomkerttel, a Széchenyi úti önkormányzati épületet – a régi sütőüzemet – melyben polgárőriroda, és szociális lakások lettek kialakítva.

Megújult a Könyvtár épülete, a Tájház, a település központjában játszótér épült.

Új csoportszobával, öltözővel, raktárhelyiséggel bővült az óvoda. Külső hőszigetelést és új nyílászárókat kapott a Rendőrőrs épülete, az Általános Iskola tornaterme, egy önkormányzati épület, valamint a Tisza II. lakótelepen lévő önkormányzat bérleményében lévő két épület.

Saját erőből - a Tájház és az Ifjúsági Ház udvarának összevonásával - egy nagy, 1500 ember fogadására alkalmas közösségi tér valósult meg, térkővel fedve, valamint az óvoda konyhájának felújítása, főző és sütő berendezésének cseréje. Megoldódott az Általános Iskola tetőszerkezetének cseréje.

Következett külső támogatásból és  saját erőből az 1975-ben épült, és azóta fel nem újított óvoda egész gépészetének cseréje, és teljes belső felújítása, amely magába foglalta a fürdők, folyosók, nevelőszobák, mosókonyha csempézését, burkolását, a csoportszobák padlózatának cseréjét, új beépített szekrények kialakítását.

Megvalósult a Polgármesteri Hivatal belső megújítása, bútorzatának cseréje.

A Start-,  és a hagyományos közmunka keretében több kilométernyi járda épült meg, felújítottak önkormányzati szolgálati lakásokat, megújult a védőnői szolgálat külső és belső részről is, a régi tűzoltószertár, a könyvtár melletti műhelyek.

Új kerítések épültek önkormányzati ingatlanokon, a Tisza II. lakótelepen új játszótér készült el.

Ezen kívül traktor, kistehergépkocsi, rakodógép, fűnyírók beszerzése valósult meg, s a tervek szerint 2016-ban is ugyanilyen elszántsággal, törekvéssel folytatódik a munka.