Tourinform Kisköre

3384 Kisköre, Kossuth út 1.

Tel.: 36/358-023
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.tourinform.hu

Nyitva tartás:
Szezonban (június 15- szeptember 15-ig)
Hétfőtől- péntekig: 08:00-17:00 óráig, szombaton: 10:00-16:00 óráig, vasárnap: ZÁRVA.

Szezonon kívül hétköznapokon 08:00–16:00 óráig.


A Tourinform Iroda szezonális irodaként működik, immár harmadik éve a Művelődési Házban. A szakmai feladatot a Magyar Turizmus Zrt.-vel kötött névhasználati szerződésben rögzítetteknek megfelelően látja el, míg az iroda fenntartása és működtetése az önkormányzat önként vállalt feladata.

Az iroda feladatai:

1. Információadás
A Tourinform iroda alapvető feladata a belföldi és külföldi turisták, valamint a helyi lakosság versenysemleges, naprakész és átfogó tájékoztatása a települési, térségi, regionális és országos turisztikai kínálatról (látnivalókról, turisztikai szolgáltatókról, szolgáltatásokról, programokról).

2. A turisztikai kereslet és kínálat közvetítése
A Tourinform iroda napi munkája során folyamatos szakmai kapcsolatot tart a működési területén (az iroda adatgyűjtő területén) található turisztikai szolgáltatókkal, vállalkozókkal, a különböző szakmai szervezetekkel, intézményekkel.

3. Adatgyűjtés, adatszolgáltatás és adatfrissítés (NETA)
Az információadás mellett a Tourinform irodák legfontosabb feladata a működési területét érintő (Átány, Erdőtelek, Heves, Hevesvezekény, Kömlő, Pély, Tarnaszentmiklós, Tenk és Tiszanána) turisztikai adatok egész évben, folyamatosan történő gyűjtése, illetve adatszolgáltatás, adatfrissítés a Nemzeti Turisztikai Adatbázisában (NETA).

A NETA adatbázis az alapja az MT Zrt. turisztikai honlapjainak: www.itthon.hu, www.hungary.com és www.tourinform.hu.

4. Kiadványterjesztés
A Tourinform irodák feladata az MT Zrt. nemzeti és regionális kiadványainak, kisrégiók, valamint az iroda működési területén kiadott, továbbá az iroda saját kiadványainak a bemutatása és átadása az érdeklődőknek, hogy minél szélesebb képet kaphassanak az adott desztináció kínálatáról.