A Kiskörei Vízerőmű jelenleg nem fogad látogatókat.

 

Kisköre egyik nevezetessége, turisztikai célpontja a Kiskörei Vízlépcső részeként megépült, 1974-ben üzembe helyezett Kiskörei Vízerőmű, mely 28 MW beépített teljesítményével Magyarország legnagyobb vízerőműve.

A vízerőmű a Tisza folyó duzzasztásával létrejött Tisza-tó megújuló vízenergiájából 4 db csőturbina-generátor egységgel, környezetbarát módon állít elő villamos energiát.

A vízerőmű szervezett, csoportos formában (maximum csoport létszám 50 fő) előzetes írásbeli megkeresés és azt követő engedélyezés alapján egész évben látogatható.

A vízerőmű előzetes írásbeli megkeresése alapján (megadva a szervezet vagy település nevét, ahonnan a csoport érkezik, a látogatás tervezett időpontját, a csoportvezető nevét, a csoport létszámát: maximum 50 fő), a biztonsági előírások megismerését követően egész évben lehetőséget biztosít szervezett, csoportos üzemlátogatásra, ahol a látogatók szakképzett kísérő vezetésével ismerhetik meg az erőmű működését.

Tel: +36-36 /358 210, +36-36/558 338; Fax: +36-36/358 274
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.tiszavizvizeromu.hu