Csak úgy, mint a többi Tisza menti településen, Kiskörén is megfigyelhetjük a kérészek, ismertebb nevén a tiszavirág násztáncát. A rajzást időjárástól függően tavasszal vagy kora nyáron láthatjuk. Azonban szemfülesnek kell lennünk, ugyanis az egész csupán pár napig tart.

A Tisza hazánk második legnagyobb folyója. Mivel a Tisza vízjárása elég kiszámíthatatlan volt, a folyó menti területek árvízmentesítése miatt folyószabályozási munkálatokat kellett végezni. A folyószabályozási munkálatok folytatásaként épült meg a Tiszán először a Tiszalöki Vízerőmű, majd a Kiskörei Vízerőmű, illetve a hozzájuk kapcsolódó vízlépcsők. A Kiskörei Vízerőmű energiatermeléséhez szükséges vízellátást a Kiskörei-vízlépcső, ismertebb nevén a Tisza-tó biztosítja. Ezáltal a tó vízjárása szabályozható, hiszen maga a folyó egy önálló mederben folyik át a tározótéren.

A tó páratlan növény és állatvilága vonzza a természetet kedvelő turistákat. A körülötte elhelyezkedő települések strandjai pedig a fürödni, szórakozni vágyókat. A tó körül futó töltésen kerékpár utat építettek, az aktív turizmust kedvelőknek. A tározó teljes felülete 127 km2, melyből 104 km2 a vízfelület (62 km2 nyíltvíz, 42 km2 vízi növényzettel benőtt), a szigetek és félszigetek területe pedig 23 km2. A Balaton után a második legnagyobb tavunk.

Kiskörétől nem messze, a Tisza-híd melletti gátőrház közelében, a Tisza-gát jobb oldalán található a település legidősebb fája. A fa fajtáját tekintve kocsányos tölgy (Nemzetség: QUERCUS-TÖLGY). Törzskörmérete egy 2003-as mérés szerint 593 cm. Ezen adatok alapján az átmérője körülbelül 1863 cm.
A legenda szerint, az a pár, akik megcsókolják egymást a fa alatt, örökre együttmaradnak.