Az emlékmű a Vásárhelyi Pál Általános Iskola előtt található (Pontos helye: Kisköre, Széchenyi út 42.) A szobrot Király Róbert szobrászművész készítette és 2002. május 24. lett átadva.

A Kiskörei Vízerőmű energiatermelő blokkjának hálózatra kapcsolásának 35. évfordulója alkalmából a tervezők, gyártók, szerelők és üzemeltetők tiszteletére állíttatta Kisköre Város Önkormányzata és a Tiszavíz Vízerőmű Kft. 2009. október 1-jén. A lapát a Szent István Park Arány János utca felőli oldalán található.

A szobrot 2000-ben Halassy Csilla szobrász művész készítette. Kisköre város főterén található a parkot díszítő szökőkúttól nem messze a Szent István-parkban.

A Kossuth Lajos út és az Arany J. tér találkozásánál található. Eredeti helye a hevesi út (Kinizsi út) és a tiszanánai út (Kossuth út) elágazásánál volt. 1835. május 13-án állítatta a település.

A szobor a katolikus templommal szemben a Szent István park egyik sarkában található (Pontos helye: Kisköre, Kossuth Lajos út). A szobrot Varga Gábor szobrász művész készítette és 2006. augusztus 20-án adták át.

A Szent István-park Kossuth Lajos út felőli bejáratánál található székelykaput Both László és Both Imre faragta 2008-ban.
Testvértelepülési kapcsolatunk emlékére ajándékozta Zágon község önkormányzata nevében, az akkori polgármester Kis József. A székelykapu Szén József polgármestersége idejében került a mai helyére.

 

 

A szobor a római katolikus templom mellett található (Pontos helye: Kisköre, Széchenyi út 38.) A szobrot, melyet Varga Gábor szobrász művész készített 2007-ben adták át.

A Kiskörei Vízlépcső Kisköre község határában, a Tisza torkolatától 403,2 km-re, a jobb parton létesített 1,8 km hosszú átvágásban épült 1967 és 1973 között.
A vízlépcső átadó ünnepségére már a parkban a női akt szobor is állt. A szobrot 1970 ben Lajos József szobrász művész készítette.
A vízerőmű parkjában található a szobor (Pontos cím: Kisköre, Platán sor 35.).

Kisköre főterének sarkán, lombhullató fák alatt állítottak a mellszoborral emléket Kossuth Lajosnak. A szobor a Szent István-park egyik sarkában található (Pontos helye: az Arany János utat és a Kossuth Lajos utat összekötő Szent István-park Kossuth út felőli bejárata). A szobrot Varga Gábor szobrász művész készítette. 2008. augusztus 19. adták át.