Polgármesteri köszöntő
KÖSZÖNTŐ

Üdvözlöm Kisköre város honlapján!

Ahol gátat vetnek az árnak, ott új érték teremtődik. A megszelidített örvényeken friss energiák születnek, amelyek lecsillapodva egy nagy közösséget szolgálnak. Hajtóerőt adnak a fél országnak, egy bámulatos mérnöki teljesítményt igazolva. Tovább...

Két állami épület érdemi hasznosítását célozták meg Kiskörén.

Nemrég arról döntött Kisköre Város képviselő-testülete, hogy két épületet meg kíván szerezni az államtól térítésmentes önkormányzati hasznosítás céljával. Márciusban el is indították a bérbevételt, s 23 millió forint összértékben energetikai pályázatot is be kívánnak nyújtani a kormány által biztosított lehetőséggel élve.

Az egyik érintett épület egy volt varroda, a másik a vízügy által kezelt és használt „Zsongó”, tájékoztatott Magyar Csilla, a város polgármestere.

- Legutóbb testépítők edzőterméül szolgált ez utóbbi hely, amelynek egyébként nincs érdemi vízellátása, fűtése, és az illemhely állapota is aggasztó. Az önkormányzat első lépésben kívülről rendbetetetné az objektumot: nyílászárókat cserélünk rajta, és korszerűsítenénk a tetőszigetelést is nagyjából októberre. A belső felújításra a tetőszigetelés és a csapadékvíz-elvezetés megoldása után nyílhat lehetőség. A munkát saját erőből mindenképpen elkezdjük, s később lehet arról is dönteni majd, hogy pontosan milyen új közösségi funkciót kapjon a Zsongó és a varroda, de elsősorban munkahelyteremtő beruházásban gondolkodunk– összegezte a polgármester.

- A legfontosabb addig is annak világossá tétele, hogy az önkormányzat törődik a területén lévő elhagyott állami épületekkel, jó gazdája szeretne azoknak lenni, s igyekszik hasznos céllal betölteni a ma üresen álló épületeket. Később más hasonló, jobb sorsra érdemes ingatlanok is sorra kerülhetnek, mert nem tűrhetjük felelős, a közösségi tereket folyamatosan szépítő önkormányzatként, hogy a turisztikai szempontból egyre keresettebb Kiskörén ilyen építészeti szégyenfoltok maradjanak fenn. Sok-sok éve nézzük őket, de végleg megszokni így, ezekben az állapotokban nem szeretnénk - húzta alá Magyar Csilla.