Polgármesteri köszöntő
KÖSZÖNTŐ

Üdvözlöm Kisköre város honlapján!

Ahol gátat vetnek az árnak, ott új érték teremtődik. A megszelidített örvényeken friss energiák születnek, amelyek lecsillapodva egy nagy közösséget szolgálnak. Hajtóerőt adnak a fél országnak, egy bámulatos mérnöki teljesítményt igazolva. Tovább...

Ötödikesek kísérték a városon át a leendő elsősöket a kiskörei suliba.

Nem csak a könnyező óvónők és szülők miatt kellett a zsebkendő az iskolatáskába, amúgy is kétszeresen szomorú reggel virradt ma a kiskörei első osztályosokra: először is el kellett hagyniuk a nemrég felújított és kibővített óvodát, majd be kellett illeszkedniük a Vásárhelyi Pál Általános Iskola legifjabb tanulóinak csapatába. Ez utóbbi feladatot jelentősen megkönnyíthette számukra a biztató fogadtatás, hiszen egyrészt – hagyományteremtő jelleggel - értük jöttek az oviba az ötödikesek és kézen fogva őket, közösen sétáltak át velük a suliba, másrészt emléklappal fogadta őket új otthonuk, az iskola.

Kovács Márton intézményvezető beszéde szerint az iskolakezdés izgalmakat és kihívásokat generál a tanulókban, a pedagógusokban és a szülőkben is, mert mindenkinek el kell végezni közülük a saját dolgát ahhoz, hogy helyesen működjön a közoktatás néven ismert folyamat. Ugyanakkor megköszönte a kiskörei önkormányzat fejlesztéseket minden esetben támogató hozzáállását is.

Az igazgató ezen túl hosszan méltatta az idén harminc esztendeje a nagy vízügyi mérnök, Vásárhelyi Pál nevét felvett intézmény szakmai örökségét, s ebben később partnerre talált Járdán Józsefné egykori iskolaigazgató-elődjében is. Járdán Józsefné, Fejes Lőrinc szakaszmérnökség-vezető és Berényi József erőművezető egyébiránt most vehette át az emlékév megünnepléséhez nyújtott segítségéért az intézmény ajándékait.