Polgármesteri köszöntő
KÖSZÖNTŐ

Üdvözlöm Kisköre város honlapján!

Ahol gátat vetnek az árnak, ott új érték teremtődik. A megszelidített örvényeken friss energiák születnek, amelyek lecsillapodva egy nagy közösséget szolgálnak. Hajtóerőt adnak a fél országnak, egy bámulatos mérnöki teljesítményt igazolva. Tovább...

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2022. április 29.

Tisztelt Ebtartó!

Kisköre Önkormányzat közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.
A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosai, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonosának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.
 
Lehet, hogy egy kép erről: kutya és szabadtéri
 
Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság alapösszege az Ávt. 43. § (1b) bekezdésében foglaltak alapján 75.000 Ft.
 
Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a Hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.
 
Az Ebösszeíró adatlap letölthető online itt:
beszerezhető a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán (3384 Kisköre Széchenyi István út 24.), illetve letölthető a www.kiskore.hu honlapról; illetve nyomtatással, fénymásolással sokszorosítható.
 
Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Polgármesteri Hivatal részére az alábbi módokon:
• Levélben postai úton az alábbi levélcímre: 3384 Kisköre Széchenyi István út 24.;
• Leadható a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán;
• Elektronikus úton (aláírva, majd szkennelt formában) az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre;
• Személyesen átadni kitöltve az önkormányzat által megbízott, Önt felkereső személynek.
 
Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2022. április 29.
 
Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése szerint a négyhónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért szíveskedjenek a transzponderrel meg nem jelölt ebeket állatorvosnál megjelöltetni.
 
A transzponderrel már korábban megjelölt, ám az adatbázisban nem szereplő eb adatait az állat tartója köteles a szolgáltató állatorvossal az adatbázisban regisztráltatni. A regisztrált eb adatának megváltoztatása miatt történő adatmódosítás díjmentes.
Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben a fenti határidő lejártát követően az Ebösszeíró adatlapon szereplő adatokban változás állna be, továbbá amennyiben ezen időpont után kerül az eb a felügyelete alá, azt be kell jelenteni a Polgármesteri Hivatal részére a változást követő 15 napon belül.
 
Ha a fentiekkel kapcsolatban kérdése, észrevétele van, kérjük, hogy ügyfélfogadási időben forduljon Piroska Dániel ügyintézőhöz.
 
Együttműködésüket előre is köszönjük!
 
Kisköre Polgármesteri Hivatal