Polgármesteri köszöntő
KÖSZÖNTŐ

Üdvözlöm Kisköre város honlapján!

Ahol gátat vetnek az árnak, ott új érték teremtődik. A megszelidített örvényeken friss energiák születnek, amelyek lecsillapodva egy nagy közösséget szolgálnak. Hajtóerőt adnak a fél országnak, egy bámulatos mérnöki teljesítményt igazolva. Tovább...

23 azonnali intézkedés a kisköreiek biztonságáért.

23 azonnali intézkedés a kisköreiek biztonságáért

 

Tisztelt Kisköreiek!

 

Az országosan elrendelt vészhelyzetre, illetve a járvány várható rohamos terjedésére való tekintettel az alábbi intézkedésekről tájékoztatom Önöket:

 

EGÉSZSÉGÜGY

 

1. A krónikus betegek receptjeit eljuttatjuk a betegek részére. A receptírással kapcsolatban a rendelő személyes felkeresését kérem, hogy mellőzzük.

 

2. Fentiek mellett természetesen megvan a lehetőség a telefonon történő receptrendelésre is, ahogyan eddig. Telefonon kizárólag az orvosi rendelők telefonszámán kérhetik.

 

3. Rendelőink része az egységes egészségügyi elektronikus térnek (EESZT). Lehetőség van e-recept igénylésére: kérésükre a receptek kérelmének leadása után anélkül is kiválthatók a gyógyszertárban, hogy receptet vinnének.

 

4. Kérem, figyeljék a felhívásainkat a következő időszakban, esetleges további korlátozó intézkedések bevezetése valószínű.

 

5. Hangsúlyozottan kérem, hogy a következő időszakban semmiféle halasztható ügyben ne jelenjenek meg a rendelőben. Halasszák el nem sürgős tervezett műtéteiket, beavatkozásaikat, ne menjenek zsúfolt közösségi terekbe. A lehető legkevesebb időt töltsenek az otthonukon kívül és legyenek sokat szabad levegőn.

 

6. Öt embernél több nem tartózkodhat az orvosi rendelőben, kontrollvizsgálatra nem kell visszamenni. A telefonon, vagy az orvosi rendelő e-mail címén jelezzenek minden olyan problémát, ami sürgősségi ellátást nem igényel.

 

7. A vírusfertőzés által az idősek a legveszélyeztetettebbek, kiemelten figyeljünk rájuk.

 

8. Ezen szabályok betartása a saját egészségük és a dolgozók egészsége szempontjából kiemelten fontos.

 

9. A személyes higiénián felül a fegyelmezettség, az új szabályok betartása a legfontosabb.

 

INTÉZMÉNYEK, VÁROSHÁZA:

 

Intézményeinkben is megváltozott ügyrendben kívánunk eljárni az alábbiak szerint:

Az egyre terjedő koronavírusra való tekintettel a 40/2020.(III.11.) és 41/2020.(III. 11.) Kormányrendeletre hivatkozással az alábbi megelőző intézkedést tettük:

 

10.A Polgármesteri Hivatalba csak az utca felőli bejárati ajtón lehet be és kimenni, a hátsó ajtó bezárásra kerül. Várakozni csak a Hivatal előtt lehet és a beengedés felügyelettel történhet.

 

11. Ügyfélfogadás csak az arra kijelölt napokon és órában történhet.

 

12. Az előtérben és az ügyintézőknél egyszerre csak egy ember tartózkodhat.

 

13.A pénztári órákat szigorúan be kell tartani, a megjelölt időpont előtt senkit nem engedünk be.

 

14. Az idősek ügyeik intézését családtagok, rokonok, szomszédok meghatalmazással végeztessék. Amennyiben személyes ügyet érint, elsőbbséget élveznek.

 

Kérem a Tisztelt lakosságot, hogy személyes megkeresés helyett használják az e-mailben történő ügyintézést. Kisköre város honlapján minden ügyintéző e-mail címe megtalálható. Az ügyintézéssel kapcsolatban a Polgármesteri Hivatal telefonszámain is felvilágosítást kaphatnak.

 

 

15. A Művelődési Házban csak az utca felőli bejárati ajtón lehet be és kimenni, a hátsó ajtók bezárásra kerülnek.

 

16. Az előtérben és a Tourinform Irodában egyszerre csak egy ember tartózkodhat.

 

17. Rendezvények megtartása 100 fő alatt sem lehetséges az intézkedés visszavonásáig.

 

18. Szűrővizsgálatok, bármilyen árusok fogadása tilos!

 

19. A könyvtárban való csoportos tartózkodás nem lehetséges, a folyosón, az olvasótérben, az irodákban egyszerre csak egy ember tartózkodhat.

 

20. Rendezvények, csoportos foglalkozások megtartására intézkedés visszavonásáig nincs lehetőség.

 

CIVIL SZERVEZETEK:

 

A koronavírus terjedésére tekintettel a 40/2020.(III. 11.) és 41/2020.(III. 11.) kormányrendeletre hivatkozással felhívom a Kiskörén működő Egyesületek figyelmét is arra, hogy a saját maguk, családja és embertársai egészsége érdekében kerüljék a csoportos összejöveteleket, a rendezvényeken való részvételt.

 

Külön és kiemelve az alábbi Egyesületeket:

 

21. A Kisköre, Béke u. 3. szám alatti lévő Ifjúsági Házban bármiféle csoportos rendezvény megtartása tilos!

 

22. A Polgárőr Egyesület a Kisköre, Széchenyi u. 41. szám alatti Polgárőr Iroda nyitva tartását a vészhelyzet visszavonásáig kerülje. A rendezvényeken való részvételről a saját maga és a közösség egészsége érdekében döntsön.

 

23. Az Őszidő Nyugdíjas Egyesület a heti összejövetelét a vészhelyzet visszavonásáig halassza el, hiszen az idős emberek a vírusfertőzés által a legveszélyeztetettebbek.

 

A külön felsorolt, de a többi Kiskörén működő civil szervezetet is arra kérem, hogy mindenek felett tartsa szem előtt a higiénés szabályok betartását, a fegyelmezettséget, egymás egészségének megóvását, ez mindannyiunk érdeke.

 

Kisköre város honlapján és hivatalos közösségi oldalán figyelemmel kísérhetik a koronavírussal kapcsolatban hozott intézkedéseket.

 

A személyes higiénián felül a fegyelmezettség, az új szabályok betartása a legfontosabb.

 

Kérem mindenki szíves megértését, hiszen az intézkedés közös érdekünk.

 

Kisköre, 2020. március 13.

 

 

Magyar Csilla

Kisköre polgármestere