Polgármesteri köszöntő
KÖSZÖNTŐ

Üdvözlöm Kisköre város honlapján!

Ahol gátat vetnek az árnak, ott új érték teremtődik. A megszelidített örvényeken friss energiák születnek, amelyek lecsillapodva egy nagy közösséget szolgálnak. Hajtóerőt adnak a fél országnak, egy bámulatos mérnöki teljesítményt igazolva. Tovább...

Ilyet példátlan pávatáncot talán még nem nagyon látott Kisköre, jelentette ki az idei városi költségvetés elfogadása kapcsán Magyar Csilla, a település polgármestere.

- Három ellenzéki hölgy képviselőtársam a pénzügyi bizottságtól a nagy testületig tartó nagy menetelésében egészen érdekes csillagtúrát mutatott be a büdzsé első gondolatmeneteitől egészen a szentesítés pillanatáig. Először jelentkeztek egy gyakorlatilag kész tervezettel, ötletekkel telve csinosítgatták, majd végül nem szavazták meg.

Magyar Csilla sejteni véli az okát is.

- A két állomás között annyi történt, hogy beterjesztett kezdeményezésüket a tiszteletdíjak növelésére nem fogadta el a többség, vagyis nem vihetnek többet haza e vitatható minőségű képviselői munka nyomán. Meg sem tudom mondani hirtelen, hány éve, hány testület alatt nem is merült fel egyáltalán a tiszteletdíjak emelése, hiszen van helye a pénznek. Persze mindenki bízza a saját lelkiismeretére, hogy milyen célt milyen cél elé helyez, a demokráciába sok minden belefér, s ezeket az embereket is a kisköreiek választották be a grémiumba. Mégis nagyon bízom benne, hogy ezek csak kezdeti csetlés-botlások, és következetesebben képviselik majd azt, ami a kisköreieknek valójában fontos – mondja a polgármester.

- Látható országos szinten az ellenzéki kézbe került városoknál, hogy a legfontosabb célok között szerepel új posztok beállítása a barátoknak, rokonoknak, a javadalmazások gyors emelése és a pozíciósokszorozás, de Kisköre erre nem vevő. Ez egy közösség, nem egy kifizetőhely – ecsetelte a városvezető.

Saját kezdeményezéseiről viszont örömmel említette meg Magyar Csilla, hogy mind a kiskörei közalkalmazottak 5 százalékos keresetkiegészítését, mind a vészhelyzet esetére rendelt tartalékkeret betervezését támogatták a képviselők többségükben. Ezek a javaslatok tehát beépültek Kisköre idei költségvetésébe.