Polgármesteri köszöntő
KÖSZÖNTŐ

Üdvözlöm Kisköre város honlapján!

Ahol gátat vetnek az árnak, ott új érték teremtődik. A megszelidített örvényeken friss energiák születnek, amelyek lecsillapodva egy nagy közösséget szolgálnak. Hajtóerőt adnak a fél országnak, egy bámulatos mérnöki teljesítményt igazolva. Tovább...

Egészen 2030-ig élvezi a fürdőhely a kiemelt szerep előnyeit.

A Magyar Turisztikai Ügynökség pozitív döntése alapján a Tisza-tavi strandfejlesztési program keretében már tavaly elindult a kiskörei strand korszerűsítése. Miután kiemelt turisztikai fejlesztési ­régióvá vált a Tisza-tó a Hortobággyal és Debrecennel együtt, 2030-ig folyamatosan újabb és újabb fejlesztéseket kell végrehajtani a tóparti strandfürdőkön.

- Ennek az előnyét élvezi a kiskörei strand is, amely minden évben kiemelkedően jó vízminőséggel, nyugalommal, családbarát pihenési lehetőségekkel várja a vendégeket, emlékeztetett Magyar Csilla, a város polgármestere.

Egy friss döntés nyomán így újabb fejlesztésekre kaptak támogatást Kiskörén. Magyar Csilla elmondta, ebben a körben több mint 35 milliós támogatást hagyott jóvá számukra az ügynökség.

- Az aktuális döntési körben a fő feladat a családbarát létesítmények kialakítása volt. Így a rendezvénytér közelében új férfi, női és családi mosdókat alakítunk ki, ehhez kapcsolódóan pedig a közműveket is kell fejleszteni. Létrejönnek új öltözőkabinok és egy baba-mama szoba is a fogadóépületben, illetve egységes információs táblákkal szeretnénk segíteni a tájékozódást. Ezek alapvető lépések.

- Természetesen máris készülünk az újabb turisztikai fejlesztési lehetőségek ügyes kihasználására, hiszen számunkra a turizmus a kitörési lehetőség. Ennek tudatában szorgalmaztuk, hogy Kiskörén hallépcső legyen, lakóhajós turizmus, kikötőfejlesztés, raftingpálya, konferenciaközpont és négy évszakos sportcentrum. Hogy folytatódjon a Kisköre felé vezető utak felújítása, hogy rendbe tegyük a vasúti-közúti hidunkat, hogy elkezdődjön a Tisza hulladékmentesítése, hogy érdemi lépéseket tegyünk a termálvízkincsünk hasznosítására - sorolta Magyar Csilla.

- S ebbe a sorba illik az is, hogy minél modernebb strandunk legyen. Ebben az együttműködésben továbbra is mindenkire számítunk, aki érti, hogy ami Kisköréről szól, az nem öncélú fejlesztés, mert az egész Tisza-tóról szól. Amit a város elnyer, azt az egész térség tudja hasznosítani vendégéjszakában, bevételben, munkahelyekben  – tudatta a város vezetője.

A tervek szerint már március elején kezdhetik a munkálatokat, a befejezési idő pedig a strandszezon várható kezdete, tehát május 31.