Polgármesteri köszöntő
KÖSZÖNTŐ

Üdvözlöm Kisköre város honlapján!

Ahol gátat vetnek az árnak, ott új érték teremtődik. A megszelidített örvényeken friss energiák születnek, amelyek lecsillapodva egy nagy közösséget szolgálnak. Hajtóerőt adnak a fél országnak, egy bámulatos mérnöki teljesítményt igazolva. Tovább...

Önkéntesek, hulladékgazdálkodási szakemberek és kutatók segítségével mérik fel a PET Kupa szakemberei a műanyagszennyezés gócpontjait a Tisza teljes hosszában, "A Tiszta víz, boldog Tisza" elnevezésű program keretében.

A felvízi országokban a hulladékgazdálkodás fejlesztése, a hulladékbegyűjtés kiterjesztése valamennyi településre oldhatná meg a problémát - vagyis vehetné elejét a Tiszát minden évben elárasztó műanyagszemét újratermelődésének. 

A Tisza tavalyi hulladékterhelésének nagyságáról a kiskörei vízlépcsőnél összegyűlt, több mint 10 ezer tonna uszadékból lehet következtetni. Ennek a nagy része ugyan biológiai eredetű, fa, bokor, és egyéb növényzet, azonban egyre növekszik benne a lakossági eredetű hulladék mennyisége is - hívta fel a figyelmet a projektvezető. Kisköre elég messze, több száz folyamkilométerre van a magyar határtól, tehát hatalmas területen rakódhat le hulladék.