Polgármesteri köszöntő
KÖSZÖNTŐ

Üdvözlöm Kisköre város honlapján!

Ahol gátat vetnek az árnak, ott új érték teremtődik. A megszelidített örvényeken friss energiák születnek, amelyek lecsillapodva egy nagy közösséget szolgálnak. Hajtóerőt adnak a fél országnak, egy bámulatos mérnöki teljesítményt igazolva. Tovább...

December 10-én Kiskörén, a második adventi vasárnap alkalmával egy Dsida Jenő-vers felolvasása és gyermekek és felnőttek közös éneke után a térség parlamenti képviselője, Szabó Zsolt államtitkár köszöntötte az ünneplőket, s gyújtotta meg a második gyertyát, a reményét. Szavai szerint a karácsony erejét mutatja, hogy két korosztály együtt fakad dalra.

- Rengeteg fényben gyönyörködhetünk, azonban egyetlen olyan fényforrás van, ami a legközelebb áll a szívünkhöz-lelkünkhöz: a gyertya fénye. Adventkor örömet okoz nekünk a gyertya apró lángja, hitünk erős kereszténységünkben, hazánkban, családunkban. Most a remény gyertyáját gyújtjuk meg, a reményét, hogy a következő esztendő szebb és jobb lesz minden családban itt Kiskörén is, mint az előző volt. A negyedik gyertya lesz a szeretet gyertyája, a legfontosabb az önzetlen szeretet, ami körbevesz bennünket, amit másoktól visszakapunk – ecsetelte az ünnepi szónok, aki végül erős családokat, békét, biztonságot és fejlődést kívánt 2018-ra a város lakóinak.

Ezután a templomba invitáltak mindenkit a Váci Fehérek Temploma Szent Domonkos Kórusának karácsonyváró koncertjére, melyet nem zárhatott más dal, csakis a Mennyből az angyal.