Polgármesteri köszöntő
KÖSZÖNTŐ

Üdvözlöm Kisköre város honlapján!

Ahol gátat vetnek az árnak, ott új érték teremtődik. A megszelidített örvényeken friss energiák születnek, amelyek lecsillapodva egy nagy közösséget szolgálnak. Hajtóerőt adnak a fél országnak, egy bámulatos mérnöki teljesítményt igazolva. Tovább...

Rajzpályázat és megyei környezetismereti vetélkedő Kiskörén.

 

Több, a diákok kreativitását és zöld tudatosságbeli felkészültségét egyaránt megmozgató programot is szerveztek Kiskörén a Föld napjához kapcsolódva. A kiskörei szakaszmérnökségen megrendezték a megyei környezetismereti versenyt és mintegy négyszáz alkotás érkezett az ugyancsak megyei merítésű Föld napi rajzpályázatra is, aminek most volt a díjátadása.

- Épp ma írják alá New Yorkban a párizsi klímaegyezmény ratifikálását a Föld felmelegedésének megakadályozásáért – emlékeztetett Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klímapolitikai államtitkára, aki díjakat adott át mindkét rendezvényen. – Ez az egyezmény arról szól, hogy vigyáznunk kell a környezetünkre, a természetre, mert ne feledjük: nem tudjuk függetleníteni magunkat a természettől.

Magyar Csilla kiskörei polgármester azt javasolta köszöntőjében a diákoknak: figyeljenek a cselekedeteikre a környezettudatosság tekintetében, mert mégiscsak ők a jövő.

- Nem véletlen a helyszín, itt vagyunk Kiskörén, a város a legnagyobb magyarországi megújuló erőforrások egyikének, a vízlépcsőnek ad helyet, ez az egyik nevezetességünk és jelképünk. A jövő ti vagytok, az a gondolkodásmód, amit itt most kifejeztetek az alkotásaitokkal, reményre ad okot. Reménykedhetünk abban, hogy ti meg tudjátok ezt a világot változtatni – vélekedett Magyar Csilla.

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságot irányító Lovas Attila arra hívta fel a figyelmet, hogy érdemes lenne minden egyes napot az esztendőben úgy élni, hogy a Föld napjához hasonlóan az emberek odafigyeljenek bolygónk „egészségére”.

A vetélkedőt kilenc döntős közül a hevesi Újtelepi Katolikus Általános Iskola csapata nyerte, őket a hatvani Kodály Általános Iskola és a poroszlói versenyzők követték, a kodályosok elhozták a legszínvonalasabb prezentációnak kijáró különdíjat is. A "Szeretjük a természetet" címmel kiírt rajzpályázatot kiskörei, hatvani és hevesi „körzetis” fiatalok nyerték, s volt többek között ecsédi, boldogi, tarnamérai siker is az elismerések között.

A tavaszi zöld programsorozatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával a kiskörei Vásárhelyi Pál Egyesület bonyolította le egy nyertes pályázatból. A rendezvényen fellépett a helyi iskola néptánccsoportja is.