Polgármesteri köszöntő
KÖSZÖNTŐ

Üdvözlöm Kisköre város honlapján!

Ahol gátat vetnek az árnak, ott új érték teremtődik. A megszelidített örvényeken friss energiák születnek, amelyek lecsillapodva egy nagy közösséget szolgálnak. Hajtóerőt adnak a fél országnak, egy bámulatos mérnöki teljesítményt igazolva. Tovább...

Újrahasznosítják a sittet és elviszik az üdülők szemetét is.

A START közmunkaprogram segítségével folytatódik az illegális hulladéklerakók felszámolása Kiskörén. Most történt meg annak az összegyűjtött hulladéknak az elszállítása a régi sporttelepről, amely többek között az üdülőterületekről gyűlt össze azon üdülőtulajdonosok „jóvoltából”, akik nem szabályos formában helyezték ki szemetüket, ezért a szolgáltató azt nem vitte el – említette meg Magyar Csilla, Kisköre polgármestere. Emellett építési törmelék is jelen van a területen, amely a tornaterem már befejeződött felújításából származik.

- Az önkormányzat érti a lakossági aggodalmakat, de eddig a csapadékos időjárás után felázott terület nem tette lehetővé a szállítást, nem lehetett géppel ráhajtani a területre. A jó idő beálltával a korábbi munkákból összegyűjtött betontörmeléket máris újrahasznosíthatóvá aprította egy célgép. A feldolgozott építőipari hulladék alkalmas mezőgazdasági földutak felújítására, erre van is terv idén – fejtette ki a városvezető.

Az első alkalommal innen elszállított hulladék mennyisége közel 10 tonna volt, mely szabályosan, a környezetvédelmi engedéllyel rendelkező NHSZ-Tisza Kft. lerakójában lesz végleg elhelyezve. A hulladék elszállítása és lerakási díja megközelíti a 300 ezer forintot, melyet a START-programból finanszíroz Kisköre önkormányzata. Dicséret illeti a munkában résztvevő közmunkások pozitív hozzáállását, amellyel hozzájárulnak a település környezetvédelmi céljaihoz, emelte ki az intézkedés kapcsán Magyar Csilla polgármester.