Polgármesteri köszöntő
KÖSZÖNTŐ

Üdvözlöm Kisköre város honlapján!

Ahol gátat vetnek az árnak, ott új érték teremtődik. A megszelidített örvényeken friss energiák születnek, amelyek lecsillapodva egy nagy közösséget szolgálnak. Hajtóerőt adnak a fél országnak, egy bámulatos mérnöki teljesítményt igazolva. Tovább...

Járdát épít, majorságot működtet a 160 dolgozó.

Idén és jövőre összesen 160 főnyi közfoglalkoztatottnak kínálnak munkát Kiskörén – tudtuk meg Magyar Csilla polgármester tájékoztatása alapján. Ezzel a dél-hevesi térség legtöbb közmunkása a város területén fog ténykedni a következő időszakban.

Az önkormányzat hatféle programot indít a résztvevők számára. A 64 fővel tervezett, 94 milliós mezőgazdasági szekcióban megvásárolnak egy, Kisköre határában álló majorságot, amelyen állattartásba kezd a város, amely magával hozza a takarmányozást biztosító szántóföldi növénytermesztést is. A húsz fővel, összesen 28 millióból helyi sajátosságokra építő mintaprogram-részben három önkormányzati lakást újítanak fel, s 31 fő készülhet közutak karbantartására, 42 millió forint befektetésével. 2015-höz hasonlóan ismét teljesen új járdák épülnek a településen a Bartók Béla úton, a Damjanich, az Újvilág és a Széchenyi úton. Az Újélet úton útépítés történik, de lesznek padkajavítások és kátyúzások is. Külön programpont szolgál mezőgazdasági utak rendezésére, 27 millió forintból, 20 főnek kínálva elfoglaltságot. A belvízelvezetés karbantartása tíz embernek szolgál rendszeres munkával, s további mintegy húszmillió forintból 15 ember dolga lesz illegális hulladéklerakóhelyek további feltérképezése, majd felszámolása – mondta el Magyar Csilla.

- Az említett hat közmunka-részprogramra állami és helyi önkormányzati forrásokból összesen tehát több, mint 200 milliót fordítanak Kiskörén, hogy a 160 fő olyan értékteremtő munkát végezhessen, amely fontos és maradandó eredményeket hoz az egész közösség számára. Nagy feladat volt mindezen elképzelések kitalálása és leegyeztetése, de szeretnénk segíteni az önhibájukon kívül állás nélkül maradt kisköreieknek abban, hogy több, munkából származó jövedelemhez jussanak – jegyezte meg a polgármester.