Áprilistól folytatódik a zöldhulladék gyűjtése Kiskörén is, tudatta az ÉMRHK Hulladékkezelő Zrt.

Az első zöldhulladék gyűjtési nap: 2017. április 15. (szombat). A település lomtalanítását 2017. április 22.-én (szombaton) végzik.
Áprilistól végétől bevezetik a házhoz menő üveghulladék-gyűjtést is, jelezte a cég.

 

Tájékoztató a zöld- és szelektívhulladék gyűjtésről és a 2017. tavaszi lomtalanításról

 Tisztelt Ingatlantulajdonos!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy áprilistól folytatódik a zöldhulladék gyűjtése az Önök településén. Az eddigi gyakorlatnak megfelelően, a megtelt zsákokat az adott napokon, bekötözve kérjük kihelyezni a lakóingatlan elé. A szállítás alkalmával munkatársaink a kihelyezett zsák helyett új zsákot dobnak majd be a postaládába.

Gyűjtési napokon bármilyen átlátszó zsákban kihelyezhetik a hulladékot. Azonban amennyiben kommunális hulladékkal szennyezett az összegyűjtött zöld- ill. szelektívhulladék, a zsákokat nem áll módunkban elszállítani.

 

A zöld hulladékgyűjtés első időpontja: 2017. április 15. (szombat)

Május hónaptól kéthetente, hétfői napokon végezzük a gyűjtést!

 

2017. 

április

május

június

július

augusztus

szeptember

október

november

december

zöld hulladék-gyűjtés

15

15,29,

12,26

10,24

7,21

4,18

2,16,30

   13,27

-

napja

szelektív hulladékgyűjtés

10,24

8,22,

5,19

3,17,31

14,28

11,25

9,23

6,20

4,18

napja

A szelektív hulladékgyűjtés rendje nem változik: kéthetente, hétfői napokon szállítjuk el a sárga zsákokat.

Továbbá tájékoztatjuk, hogy településükön a tavaszi lomtalanítás időpontja: 2017. április 22. (szombat)

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az alábbi lomtalanítási szabályok betartásával helyezzék ki az elszállítatni kívánt lomokat:

A lomtalanítás az adott településen, településrészen a lakosság részére a meghirdetett napon reggel 6-órától kezdődik, és a napi útvonaltervben szereplő települések, utcák szedésének befejezéséig tart. A kikészített lomokat a szolgáltató a jelzett időpontban szállítja el, egy helyről csak egy alkalommal. Felhívjuk figyelmüket, hogy a szállítójármű az útvonalon csak egyszer halad el, ezért később, az adott terület lomtalanítása után kirakott lom hulladékot a szolgáltató nem szállítja el. A lakossági lomtalanítás nem terjed ki a gazdálkodó szervezetekre!

A háztartásban az életvitelből keletkezett mennyiségű lomot az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni a lomtalanítás reggelén, hogy azt a dolgozók és a célgépek könnyen meg tudják közelíteni, és a rakodás biztonságosan, és balesetmentesen, kézi erővel végezhető legyen. Az egyéb módon kihelyezett hulladék nem kerül elszállításra.

A lomtalanítás során az apróbb méretű lomokat kérjük zsákban, vagy dobozban kihelyezni a szétszóródás megelőzése érdekében. A nagy darabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lom hulladékot is elszállítjuk, de a nagyméretű lomokat (pl. nagyobb ágy, szekrény, ülőgarnitúra) szétszedett állapotban kell kihelyezni, azért, hogy az kézi erővel könnyen mozgatható legyen.

A szolgáltató a lomtalanítás során nem végzi a kihelyezett hulladék szelekcióját, nem minősíti annak használhatóságát.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a lomtalanítás során közterületre helyezett hulladék a közszolgáltató tulajdonát képezi, így annak a közszolgáltatón, vagy megbízottján kívül bárki más által történő elszállítása jogtalan eltulajdonításnak minősül!

A lom továbbra sem tartalmazhat:

háztartási hulladékot,

veszélyes anyagot tartalmazó fémhulladékokat, faforgácsot, oldószereket, szerves oldószereket, savakat, lúgokat, nehézfém tartalmú hulladékot, olajos rongyokat, fáradt olajat, olajszűrőket, fertőző hulladékokat (állati tetem, trágya), gyógyszereket, permetszereket és azok dobozait,

azbesztet tartalmazó hulladékokat,

éles-hegyes eszközöket (injekciós tűk, fecskendők, vágó-szúróeszközök),

építési törmeléket, épületbontásból származó hulladékot,

gumiköpenyt, autóbontásból származó hulladékot, autóroncsokat,

elektronikai hulladékot

zöldhulladékot.

További kérdésekkel forduljanak ügyfélszolgálatunkhoz az alábbi elérhetőségek valamelyikén: Központi ügyintézés helye: 3527 Miskolc, József Attila u. 65. Telefon: +36 46 500-310/320 vagy 236 mellék. Köszönjük együttműködésüket!

ÉMRHK Nonprofit Kft.